miércoles, 25 de enero de 2017

EL PUEBLO DE LLABERIA





La vila està situada al NE del terme municipal de Tivissa, a uns 23 Km per carretera, limita a l’oest amb La Serra d’Almos, al nord amb Colldejou, a l’est amb Pratdip i al sud amb Vandellòs. Llaberia és el poble més petit i més elevat del municipi ( 700m) amb una extensió de 1,500 hectàrees, i és l’inici i final d’una etapa del sender de Gran Recorregut (GR-7) .

L’encant de Llaberia rau en la seva fesomia medieval que roman intacta. És el poble més petit i més alt del municipi de Tivissa (700 m sobre el nivell del mar). Només hi ha 4 persones empadronades. A l’estiu però, Llaberia contempla com molts dels seus veïns van a passar la temporada d’estiu.

Només pel seu emplaçament, rodejat de natura i magnifiques vistes panoràmiques ja esdevé un gran atractiu turístic per als visitants. Des del mirador de la Miranda (925 m) es pot contemplar la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Perelló, Tor
tosa, els ports de Beseit i el Camp de Tarragona.

L'Església Romànica dels segles XII i XIII venera a Sant Joan Baptista i fou construïda entre les parets de l'antiga fortalesa. Conjuntament amb tota la fortalesa medieval, és un dels monuments romànics més importants dins l'àmbit meridional en què es troba. Nau rectangular amb absis de mig punt i entrada lateral. La sitja descoberta en el centre de la nau demostra el doble ús que se li donà: culte i refugi de béns.
L'any 1986 es va iniciar la seva restauració recuperant la fisonomia que tenia.
 


ESTACIÓ FOTOVOLTAICA DE LLABERIAL'estació fotovoltaica de Llaberia, és una central solar fotovoltaica de 18 kwp. Subministra energia elèctrica a 47 habitatges de LLaberia, alhora que proporciona l'energia necessària per als servei comú d'enllumenat públic . El projecte d'aquesta planta centralitzada, la realització de la qual ha estat cofinançada pel programa europeu Thermie, el Departament d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, i el Ministeri d'Indústria i Energia , presenta com a innovació la instal·lació en cada habitatge d'un limitador de consum que permet gestionar el subministrament d'energia en funció de les necessitats dels usuaris i de l'estat de càrrega del sistema.













LLABERIA ES UN PUEBLO EN UNA BONITA SIERRA DEL MISMO NOMBRE

LLABERIA







CALLEJEANDO







PASAMOS A TOMAR CAFÉ PERO EMILIO NO ESTABA

















































LLABERIA UN GRAN MIRADOR AL MUNDO

¿Y LA PUERTA?





CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO DON SANCHO







HOY PERDUTS EN LLABERIA





SU OTRO BANCO







UN LUGAR NADA CORRIENTE



PASAMOS A TOMAR CAFÉ PERO LA TERESA NO ESTABA



QUE NI NEVA NI PLOU



















ESTO ES TODO AMIGOS, HASTA PRONTO.



No hay comentarios:

Publicar un comentario